söndag 20 juli 2014

Sommarsommarsommar

Sommar
Semester (snart i alla fall)
Flygmyror
Hängmatta
Kall öl från kylen
Strandbesök
Välklädd hund (dvs tungan hänger som en slips)
Goda böcker på vänt
Så ska livet vara
På sommaren

lördag 19 juli 2014

Grammatik är kul!

Särskilt om man får den sig serverad av Sara Lövestam. Grejen med verb är läsvärd, tänkvärd och rolig. Hoppas att den kommer att användas i grammatikundervisning både här och där!

lördag 12 juli 2014

The Luminaries

Att läsa en bok som fått Bookerpriset kan knappast slå fel! Jag har precis läst The Luminaries av Eleanor Catton, den bok som fick priset i fråga förra året. Och jag har inget att klaga på. En väl berättad, spännande historia, som aldrig blev tråkig trots sina över 800 sidor. Bitvis ordrikt, men med ett konsekvent språk som aldrig skymde bilden av historien. Rekommenderas!

tisdag 1 juli 2014

Svenska GRANTA

Granta är en engelskspråkig tidskrift som har funnits i många år. Den innehåller essäer, noveller osv, jag citerar från deras hemsida:

 ‘In its blend of memoirs and photojournalism, and in its championing of contemporary realist fiction, Granta has its face pressed firmly against the window, determined to witness the world.’

Nu finns Granta på svenska. Hittills har tre nummer kommit ut, se bilder på omslagen härnedan. Två nummer per år ska det bli i fortsättningen. Svenska Granta är inte en översättning av den engelska, utan en egen blandning av svenskt och utländskt (översatt) material. Jag har börjat läsa det första numret, som jag hittade i bokhandeln, en jag har också sett den på Pressbyrån. Återkommer med synpunkter!

Bilderna är länkade från Grantas hemsida!